Menü

5 biztos tipp, hogyan azonosíthatja a jó minőségű fenyő fűrészárut

2018. október 11
kiváló fűrészáru fatelep debrecen

Napjaink egyik legelterjedtebb, legnépszerűbb építőanyaga a fa. A fát szinte az alaptól a tetőig, a lakberendezésen keresztül bárhol felhasználhatjuk az építkezés vagy felújítás során.

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy minként is azonosíthatjuk be a jó minőségű fenyő fűrészárut a vásárláskor? Ebben szeretnénk most segítségül lenni az Ön számára!

 

A jó minőségű fűrészáru ismérvei


Először is nézzük meg, hogy a faanyag mennyire göcsös, azaz tartalmaz-e a fűrészáru az ágnak a törzsben maradó, a fatest által körbezárt részét.

Vizsgáljuk meg a fűrészáru felületén található repedéseket, azaz a farostok hosszirányú szétválását. Repedés kialakulhat a fűrészárun a szakszerűtlen kezelésből fakadóan, vagy a nedvességtartalom elvesztéséből egyaránt. 

A kevésbé jó minőségű fenyő fűrészáru szembetűnő fahibái a különböző farontó gombák jelenléte. Ezek a károsodások jelentkezhetnek a fa anyagának színelváltozásával, korhadással vagy penészedéssel. 

A farontó gombák mellett a rovarok által okozott fahibák is nagyon sok bosszúságot tudnak okozni. A rovarok fatestben lévő, járatszerű rágásai nem csak, hogy nem esztétikusak, hanem a faanyag minőségét is nagyban rontják.  

A feldolgozott fűrészáru minőségére negatív hatással lehetnek még a szöveti fejlődési hibák, azaz a ferdeszálúság, a hullámosság, a csavarosság.  

 

fatelep kiváló fűrészárukkal Debrecen területén

 

 

Minőség, szakértelem – DritorPlusz fatelep Debrecen


A fatelep Debrecen minőségi fenyő fűrészárut kínál ügyfelei részére, immáron 25 éve! 

A DritorPlusz fatelep Debrecen széles fenyő fűrészáru kínálatával és Hajdú-Bihar megye legnagyobb raktárkészletével áll a már meglévő és leendő vásárlóink rendelkezésére. Vállalatunk csak és kizárólag lucfenyő fűrészárut értékesít, mely fűrészáru az egyik legkedveltebb, legjobban megdolgozható faanyag. 

Raktárkészletünkön az alábbi fenyő fűrészáruk találhatóak meg: gyalult fűrészáru teraszokhoz; normál és bramac tetőléc;  szárított szélezetlen borovi fűrészáru, fa zsalu anyag, gyalult építőipari termékek (lambéria, hajópadló); deszkák, pallók valamint gerendák, többféle keresztmetszetben, hosszúságban és szélességben. 

A fatelepünkön található lucfenyő fűrészárut igény esetén méretre vágjuk és a kiszállításban is ügyfeleink rendelkezésére állunk. A tartós minőség és a vásárlóink elégedettsége végett fűrészáruinkat gombamentesítő szerrel kezeljük le, ezzel is megőrizve az anyag kiváló minőségét és tartósságát. 

 

Fűrészáru kínálatunkat az alábbi linkre kattintva tekintheti meg! 

http://www.dritorpluszkft.hu/termekek/fureszaru


szechenyi 2020