Menü

A tetőfedés legfontosabb kérdései

2018. október 01
tetőfedés trapézlemezzel

Az épületeket, építményeket fedő tetők már messziről látszanak. Mindamellett, hogy a tető esztétikusan kell, hogy illeszkedjen az azt fedő épülethez, az időjárás viszontagságainak is ellen kell, hogy álljon. 

 

A tetőfedő anyagnak műszaki paramétereiben is meg kell felelnie a lakóház által támasztott elvárásoknak


A kérdések, melyek felmerülhetnek a tetőfedés előtt, igen szerteágazóak lehetnek. 

Figyelembe kell vennünk, hogy a tetőfedő anyag új építésű házra, épületre kerül, vagy egy már meglévő tetőt kívánunk felújítani? Beépített tetőtérrel fog rendelkezni a tetőnk alatti rész, avagy hagyományos padlással? A fentiekben említett időjárási körülmények mennyire lehetnek szélsőséges hatással a tetőre? A tetőfedéssel egyetemben vagy a későbbiekben tervezzük-e napelemek, napkollektor elhelyezését a tetőn?

 

Kiemelt fontossággal kell kezelnünk a tetőfedő anyag műszaki paramétereit


A tetőfedő anyag kiválasztása tekintetében figyelemmel kell lennünk annak műszaki paramétereire: 

  • Kiemelten a fagyállóságára, és vízelvezető képességére. 
  • Nem szabad figyelmen kívül hagyni a tetőfedő anyag javíthatóságát, könnyű szerelhetőségét sem! 

 

Az esztétikum mellett szól a tetőfedő anyag megjelenése: 


  • Lemezfedés esetén - jégráfagyást imitáló felület, matt durvaszemes minta. Lemezfedés esetében érdemes két oldalról korrózió gátló alapozóval vagy szerves festékkel bevont lemezt felhasználni a tető fedésére.
  • Zsindely fedés esetén – hódfarkú zsindely, vagy téglány zsindely állhat rendelkezésünkre. A lemeztető vonatkozásában a felhasznált alapanyag bevonat vastagságára is figyelmet kell fordítani. A tetőfedő anyagok kiválasztásánál a teljes fedési szélességről és a hasznos fedési szélességről sem szabad megfeledkeznünk.

 

Tekintettel kell lennünk arra, hogy milyen épített környezetbe kerül fel a tető az általunk építeni kívánt vagy épp felújítandó ingatlanra. Más szabályozások vonatkoznak ugyanis egy belvárosi, műemléki épület tetőfedésére és más lehetőségek adottak egy kertvárosi sorház tetőfedése esetében, gondolunk itt a tetőfedő anyag minőségére, és színezetére. 

A tetőfedés azonban nem ér véget a tetőt borító tetőfedő anyag felhelyezésével, ugyanis a tetőnkre egyéb kiegészítő elemeket is szükséges felszerelnünk annak tartós, esztétikus és funkcionális megléte érdekében, úgymint ereszcsatorna, lemezcsavarok, sarokelemek, hófogó/hóvágó. 

 

tetőfedés trapézlemezzel Debrecenben

 

 

Trapézlemez Debrecen, ahol a tető születik


A trapézlemez Debrecen telephelyén tetőfedő anyagok és a tetőfedéshez szükséges kiegészítők széles kínálatával várja Önt. Famintás trapéz lemezek; élhajlított lemezek; színezett, trapézlemezek; hódfarkú és téglány zsindelyek széles kínálatából válogathatnak ügyfeleink. 

Telephelyünkön forgalmazott, széles szín-, alapanyag- és formaválasztékban kapható tetőfedő anyagaink bármilyen jellegű és stílusú építményhez harmonikusan illeszkednek.

Látogasson el hozzánk és győződjön meg személyesen kínálatunkról és kérje szakembereink véleményét! 

Amennyiben további kérdései merülnének fel szolgáltatásainkkal, termékeinkkel kapcsolatosan, vegye fel velünk a kapcsolatot. Kereshet bennünket telefonon, elektronikus úton vagy látogasson el személyesen a trapézlemez Debrecen telephelyére, ahol személyesen segítünk kiválasztani az Ön számára legmegfelelőbb tetőfedő anyagot! 

 

Lépjen velünk kapcsolatba!

 


szechenyi 2020