Menü

Újra fénykorát éli a fafödém!

2018. szeptember 20
miért döntsünk a fafödém mellett

Egy jól kialakított födém minden épület meghatározó és egyben látványos része. Rendeltetése szerint egymásra épülő tereket választ el, lefedi a különböző helyiségeket és az épület vízszintes tartószerkezeteként szolgál. Ahhoz, hogy feladatát maximálisan ellássa, néhány elvárásnak meg kell felelnie. A födémnek szilárdnak, teherbírónak és tűzállónak kell lennie, ezen kívül fontos a hang- és hőszigetelő képessége is.  

Bár inkább a régi típusú házaknál volt jellemző, de ma már egyre több helyen kerül előtérbe a fafödém. Alkalmazása rusztikus, de barátságos hatást kelt.  

Alapját a jól megválasztott, minőségi alapanyag képezi. Ezt beszerezheti a fatelep Debrecen területünkön, ahol sokféle termék közül választhat.

A fafödém előnye, hogy olcsó és felrakása hamar kivitelezhető. Jellemző rá, hogy könnyű szerkezetű, ezért teherbírása kisebb, mint egy betonszerkezetűnek. Felépítését tekintve többféle típusú is lehet, mint például gerendás, mestergerendás, palló- vagy táblásított födém.

 

fafödém egy divatos választás

 

 

Mire figyeljünk oda?


Mivel fából készült, ezért különböző veszélyeknek van kitéve, mint a gombásodásnak, korhadásnak, rovaroknak vagy a tűz veszélyének. Azonban mindez kiküszöbölhető, ha e veszélyek ellen kezeljük a fát. A fatelep Debrecen fűrészárui gomba ellen kezeltek, ezzel is törekszünk arra, hogy minőségi terméket biztosítsunk az Ön számára.

Fontos, hogy időnként ápoljuk a fafödémet, mert idővel megkopik, fényét veszti. Hogy eredetiségét megőrizzük, használhatunk színtelen faápoló olajat vagy természetes méhviaszt, mely tartós fény ad a fának.


A födém szükséges faanyagot megtekintheti a fatelep Debrecen fűrészárui között!

 

 

szechenyi 2020