Menü

hőszigetelés debrecen

HŐSZIGETELÉS DEBRECEN


A DritorPlusz Kft. széles skálában forgalmaz hőszigetelő termékeket kül-és beltérre egyaránt. Széles szortimentünk vállalatunk többéves szakmai múltjának köszönhető, amellyel kiszolgáljuk ügyfeleinket a hőszigetelés területén debreceni telephelyünkön. Nem számít, hogy családi házhoz vagy gyárépülethez keres alapanyagot, nálunk biztosan mindent megtalál!

 

Hőszigetelés? Kezdjük egy kis történelmi áttekintéssel…

A biztonságos hajlék építése, már a történelem első emberei számára is alapvető feladat volt, ráadásul fokozott értelemben, ugyanis szó szerint az életük múlott azon, hogy milyen építményben élték mindennapjaikat, s hogyan tudnak védekezni az időjárás viszontagságaival szemben. Évezredek elteltével sem változott sokat ez a tendencia, hiszen napjainkban is minden ember legfőbb céljai közé tartozik, hogy egy olyan otthon teremtsen, ahol biztonságban tudhatja magát és családját! A kezdetleges homokból, agyagból épült, és sárral, szalmával, agyaggal, szőrmével szigetelt házakat természetesen mára felváltották a modern technológiával készült otthonok, így nem csoda hát, hogy a hőszigetelés Debrecen szerte is már a legújabb és legjobb termékekkel, eljárásokkal történik!

 

hőszigetelés több réteg nemezzel

Honfoglaló őseink több réteg nemez egymásra fektetésével igyekeztek melegen tartani a jurtát.

 

Tervezzen előre a részletekre is gondolva!

Sokan bele sem gondolnak, mikor maguk elé képzelik álmaik otthonát, hogy a házépítés egyik legfontosabb eleme a hőszigetelés és, hogy ezt igen nagy odafigyeléssel kell kivitelezni. A nem megfelelő minőségű szigetelés akár lakhatatlanná is tehet otthonokat, de óriási költségekbe is verheti magát ebből kifolyólag, többek között a magas fűtésszámla, vagy az utólagos szigetelési munkálatok miatt.

Tekintsük át tüzetesebben, hogy mikre is kell odafigyelni, a családi házak szigetelésekor, és egyáltalán milyen eszközök állnak az ön rendelkezésére, valamint, hogy milyen lehetőségeket tud önnek nyújtani a hőszigetelés Debrecen városában.

 

Hogyan válassza ki háza/lakása hőszigetelő anyagát?!

Mielőtt még kiválasztaná, hogy melyik gyártó, melyik termékével szeretné otthona szigetelését megoldani, érdemes több faktort is egyszerre figyelembe venni, hiszen, nem minden alapanyag rendelkezik ugyan azon tulajdonságokkal. Nem is kérdés, hogy az elsődleges funkció maga az anyag hőszigetelő képessége, azaz télen mennyire tudja a meleg levegőt benntartani, illetve nyáron optimális belső hőmérsékletet biztosítani. A hangszigetelés is mára már kulcstényezővé vált, nem beszélve olyan paraméterekről, mint az éghetőség, a páraáteresztőképesség, sűrűség, időtállóság, méret, egészségre gyakorolt hatás, és nem utolsó sorban az ár.

A fűtési szezon ideje alatt a leghatékonyabban úgy spórolhat, ha családi házában minél nagyobb mértékű a szigetelés, mely elsősorban a falak, a födém, vagy a tető szigetelését jelenti. Erre a célra elsősorban üveg-, ásványi-, kőzetgyapotot, cellulózt és gyapjút alkalmaznak.

 

hőszigetelés debrecen anyagok védőöltözékek

Bármilyen anyagot is választ a hőszigeteléshez, öltsön magára megfelelő védőöltözetet a beépítésekor!


Újra hőszigetelné az otthonát? Felújítaná a meglévő épület szigetelését? Segítünk!

A hőszigetelés rendkívül fontos momentuma egy épületnek, így nem árt nem elhanyagolni. Rengeteg pénzt lehet megspórolni, ha megfelelően van szigetelve egy ház, lakás, esetleg gyár.
Inkább újítsa fel, hiszen az esztétikai állapotokon kívül az energia megtakarítása is fontos lehet. Ha hozzánk látogat, kiváló minőségű termékeink közül válogathat, illetve teljes termékválasztékunk kifogástalan minőségéhez földön maradt árak párosulnak. A Dritor Plusz Kft. személyében biztos társra talál = Hőszigetelés Debrecen területén magánszemélyeknek és vállalkozásoknak egyaránt!

 

EZEK A LEGNÉPSZERŰBB HŐSZIGETELŐ ANYAGOK


A legnépszerűbb és legjobb hőszigetelők a kőzetgyapot és az üveggyapot alapú termékek.
Az alapvető különbséget a gyártás módja és az alapanyagok jelentik, s ebből fakadóan mind a két féle terméknek megvannak a saját specifikus előnyei, és azok a területek, ahol leginkább alkalmazhatóak.

 

Az egyik legkeresettebb hőszigetelő anyag a kőzetgyapot.


Mint azt neve is elárulja, természetes kőzetből készült, méghozzá konkrétan bazaltból, valamint egyéb újrahasznosított anyagokból. És, hogy miért is ez az egyik legnépszerűbb hőszigetelés Debrecen utcáin is? Ismerjük meg 5 pontban!

1.    Legnagyobb erénye természetesen a hőtartó képesség.
Magában az anyagban lévő levegő gátolja meg a belső és külső légtér hőmérsékletének interakcióját, azaz képes arra, hogy állandó temperatúrát tartson a házban.

2.    Kiemelendő ismérve, hogy extrém magas az olvadáspontja.
Ennek a tulajdonságnak köszönhetően szinte éghetetlen, szaknyelven az A1-es kategóriába tartozik, így biztosítva sokkal magasabb biztonsági faktort az otthonában, ugyanis egy esetleges háztűz továbbterjedését is képes lehet ebből fakadóan megállítani.

3.    A kőzetgyapot alapú termékek teljesen hidrofóbizáltak, magyarán víztaszító hatásuk van.

4.    Említésre került már korábban a hangszigetelő képesség fontossága is, amelynek jogosultságot a városok egyre nagyobb zajszennyezése ad, hiszen ez állandó gondot jelent a lakosoknak. A kőzetgyapot felépítésének köszönhetően ellentétben például a hőszigetelő habokkal, olcsóbb anyagokkal, remekül szűri ki a kintről érkező zajokat, szálas anyagszerkezetének köszönhetően.

5.    Mivel természetes anyagokból készül, az egészségre és a környezetre káros hatása nincs, nem minősül veszélyes hulladéknak. A kis testsűrűségű kőzetgyapotokat inkább magastetők, válaszfalak, födémek, és álmennyezetek hőszigetelésekor, míg ezzel szemben a nagyobb sűrűségű termékeket padlók, lapostetők, homlokzatok hőszigetelésére alkalmazzák.

 

Másik hőszigetelési opcióként az üveggyapot áll az ön rendelkezésére!

 

Hogyan készül az üveggyapot?

Ennek gyártása során részben valódi üveget olvasztanak fel, majd ezt centrifugálják, és üvegszálakat készítenek, melynek legalább 35%-át újrahasznosított üveg adja, másrészt kvarchomokból készítik. Az eredmény pedig egy amorf szilikát lesz. Révén, hogy nagy arányban újrahasznosított anyagból készül, a kőzetgyapothoz hasonlóan környezetbarát megoldásnak titulálható. Ezen túlmenően egyéb ásványi anyagok, hamu, mészkő, homok is az alkotóelemek között szerepelnek. Hosszú, rugalmas vékony szálakat készítenek, több mint 1500°C off center technológiával, melyet polimeres kötőanyaggal vonnak be, így kapva azokat a tulajdonságokat, melyek első számú szigetelőanyaggá teszik.

 

műgyapot hőszigetelés debrecen

 

Miért válassza az üveggyapotot? Segítünk megválaszolni a kérdést 5 pontban!


1. Az üveggyapot is besorolható az A1-es kategóriába, azaz, nem éghető, ugyanakkor hő-és hangszigetelése elsőrangú.

2. Akárcsak a kőzetgyapot, ez a termék is rendkívüli időtálló, valamint az időjárás viszontagságai sem jelentenek kihívást, hiszen sem az extrém meleg, sem az extrém hideg nem okoz kárt benne.

3. A nedvességet nem szívja magába, hanem átereszti, ezáltal nem gombásodik, penészedik, mivel a páradiffúzió mértékét elsősorban az határozza meg, hogy mennyi levegő található az üveggyapotban. Többrétegű hőszigetelések esetében ajánlatos közvetlenül a legkülső réteg alatt használni.

4. Hangszigetelő tulajdonsága pedig az alacsony sűrűségnek és rugalmas szálszerkezetnek köszönhető, ugyanis igen magas az áramlási ellenállása. A VSG 1 duo üveggyapot legjobban padlásfödémek, mennyezetek szigetelésekor alkalmazható, köszönhetően az igen hatásos  0,042 W/mK hőszigetelő értékének.

5. Könnyű, ám erős szerkezete miatt az utólagos munkálatok során is remek választás, hiszen könnyen vágható és beépíthető. A válaszfalak és tetőtér szigeteléséhez, pedig kisebb testvérei a VSG 39Duo és VSG 39 (0,039 W/mK)  használata ajánlatosabb. Az üveggyapot alapú gyártmányok kültéri, vagy ideiglenes szigetelés esetén abból a szempontból is hasznosnak bizonyulnak, hogy a rágcsálók, rovarok, madarak nem fognak kárt tenni az anyagban.

 

A hőszigetelés Debrecen városában is legmodernebb lehetőségeket kínálja önnek, hiszen
a legjobb gyártók termékeinek széles palettájából válogathat! Kik ezek a gyártók? Ismerje meg őket!

 

TERMOLIFE = A SOKOLDALÚ MEGOLDÁSOKÉRT!

Amennyiben ön a kőzetgyapot alapú termékekre esküszik, akkor a legjobb választás a Thermolife által gyártott hőszigetelő, hiszen minden megvan benne, amire csak szüksége lehet. Bármilyen területen szeretne hőszigetelést végezni, vagy felújítani, ezzel a termékkel nem lőhet mellé, ugyanis a magas tetőtől a válaszfalon és a homlokzaton keresztül a lapos tetőig bárhol nyugodtan alkalmazható. A TL Krovla hőszigetelő lemez leginkább a fém és vasbeton szerkezetű lapos tetők esetében kiváló választás, hiszen 0,034 W/mk hővezetésével kevesen vehetik fel a versenyt. A kétrétegű hőszigetelés felső rétegéhez a TL Krovla V alkalmazandó a maga 0,037 W/mk-val, míg az alsó réteghez a T Krovla N használható 0,034 W/mk-val.

 

sokoldalú megoldások hőszigetelés debrecen

Bármilyen típusú családi házhoz ideális!

Szinte minden jellegű családi ház építésekor megfelelő választás, hiszen rendkívül erős összetételének, és a bazalt alapanyagnak köszönhetően időtálló, akár 50 év is lehet az élettartama(!). Hőtartó képessége révén képes a pénztárcáját is kímélni, azaz rengeteget spórolhat a fűtésszámláján is, így kevesebb nem megújuló energiát kell felhasználni, ezzel is védve a környezetünket. Egészségre ártalmatlan, mivel természetes anyagból készült. Vágása, beszerelése, felhasználása pedig könnyen kivitelezhető.

 

Kitűnő ár-érték arányú, megbízható, kiváló minőségű termék!

A GecsaTherm márkajelzett üveggyapotból készült hőszigetelő termék is első rangú választásnak bizonyulhat, ugyanis rendelkezik mindazon képességekkel, melyek az üveggyapot alapú termékeket jellemzik, azaz a hő-, és hangszigetelés problémájára egyszerre nyújt megoldást, ugyanakkor biztonságos is, hiszen a már említett A1-es kategóriába tartozik, és nyugodtan állítható, hogy a legjobb ár-érték arányban vásárolható.

 

 


Természetesen a GecsaTherm nem merül ki ennyiben, ugyanis a hőszigetelés Debrecen lakosai számára is igen fontos minden építkezés során, így nézzük meg mit is kínál ezeken felül önnek a gyártó:

  • Kompakt csomagolásának köszönhetően egyszerűen szállítható és tárolható.
  • Mivel kialakításánál fogva könnyen vágható, beszerelése sem okoz különösebb problémát.
  • Akár több tíz évig is nyugodtan alkalmazható, merthogy méretét és formáját nagyon hosszú ideig megtartja, az időjárás viszontagságainak ellenére is, rugalmas szálszerkezetének köszönhetően.
  • Ehhez hozzájárul a páraáteresztő képesség, azaz könnyűszerrel megelőzhető a gombásodás, penészedés.
  • Az egészségre ártalmatlan (RAL és EUCEB minősítés), ugyanakkor környezetbarát termékről van szó, hiszen 100%-ban újrahasznosítható.
  • Gazdasági szempontból is megéri ezt választani, mivelhogy LCA mutatója rendkívüli. Ez az élettartamra vonatkozó tulajdonság azt mutatja meg, hogy a termék élettartama alatt mennyivel több energiát lehet megspórolni, mint amennyi az alapanyag kinyerése, gyártása, szállítása és beépítése alatt felhasználásra került.


gazdaságos Hőszigetelés debrecen


A Dritor Plusz Kft. – hőszigetelés Debrecen - segítségével az ön számára is gyerekjáték lehet a hőszigetelés! Látogasson el a cég fatelepére, és válassza ki az ön számára legjobbnak bizonyuló termékeket és alapanyagokat, hiszen itt mindent megtalálhat, amire csak szüksége lehet egy esetleges építkezés, felújítás vagy hőszigetelési munkálatok során! Igen, a fent kitárgyalt termékek hőszigetelő termékeit is!

 

dritor plusz hőszigetelés debrecen térkép

Hol találhat meg bennünket? Kövesse a vörös vonalat!


Dritor Plusz Kft. = Teljes-körű megoldásokkal az építkezések sikeréért!

A hőszigetelés területén is hatalmas termékválasztékkal várjuk kedves vásárlóinkat, hiszen kínálatunkról nem árt személyesen is meggyőződni. Rengeteg termékkel várjuk ügyfeleinket: a magas tetőtől a válaszfalak építésén át, a homlokzat vagy lapostető építését is beleértve. Azon kedves vásárlóinkat, akik tervezik a hőszigetelést, magas minőségű termékekkel, anyagokkal és alacsony árakkal várjuk debreceni telephelyünkön. Személyes tájékozódás, a helyszín körbejárása nagy segítség lehet, főleg, ha még nincs pontos képe, mit is szeretne, illetve milyen alapanyagokat lenne a legcélszerűbb felhasználnia.

 

Lakásfelújításra készül? Családi házat épít? Alapanyagra és/vagy kiegészítőkre van szüksége az építkezési munkálataihoz?! Keressen fel bennünket!

Természetesen a fent felsorolt hőszigetelési termékeken kívül egyéb nélkülözhetetlen eszközök is beszerezhetőek tőlünk, mint például a fűrészáruk, acéllemezek, csatornák, gipszkartonok, hullámpalák, zsindelyek, ám az egyéb kiegészítők széles választéka is az ön rendelkezésére áll a Dritor Plusz Kft. fatelepén Debrecenben a Külső Kassai út 49. szám alatt!

 

Ön magánszemély? Egy cég képviselője? Vagy saját vállalkozása vezetője? A Dritor Plusz Kft. mindenki előtt nyitva áll!

Cégünk magánszemélyeket és vállalkozókat egyaránt kiszolgál magas minőségű, biztonságos, nem éghető, száz százalék környezetbarát bazaltból készült szigetelőanyagaival. Hiszen nálunk nem csupán a hőszigetelés, tehát a nem kívánt hideg, illetve meleg kint tartása a fontos, hanem környezetünk védelme is. Büszkék vagyunk rá, hogy vállalatunk debreceni fatelepén a hőszigetelés területén is kiváló minőségű anyagokat és elemeket használ. Ügyfeleink megtervezik, mi pedig segítünk a kivitelezésben, hogy olyan legyen a végeredmény, mint amilyet megálmodtak.

 

Kérdései vannak?
Keressen meg bennünket bizalommal elérhetőségeink bármelyikén!

 

szechenyi 2020